Ingrediente:
- 250 g biscuiţi;
- 170 g unt;
- 170 g zahăr;
- 100 g nuci curăţate;
Ingrediente cremă:
- un pahar cu lapte;
- 2 gălbenuşuri;
- 3 linguri de zahăr;
- o lingură plină cu nesface;
Ingrediente Garnitură:
- 200 g frişcă
Mod de preparare:
Se taie fin nucile, se freacă untul spumă şi se amestecă cu zahărul şi nucile tăiate.
Se prepară cremă amestecând gălbenuşurile cu zahărul apoi se adaugă laptele cald turnând puţin câte puţin fără a se înceta frecarea. Se pune la foc moale pentru a se îngroşa puţin, evitând fierberea şi amestecând întruna. Se ia de pe loc şi se adaugă nescafe-ul. Când s-a răcorit se amestecă cu preparatul de nuci.
Se îmbrăca o formă cu hârtie, se tapează cu biscuiţi şi în mijloc, se toarnă crema de mai sus. Se acoperă cu un strat de biscuiţi şi se dă la rece. Se răstoarnă şi se garniseşte cu frişcă în momentul servirii.