Sarlota cu nuci - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Sarlota cu nuci

Sarlota cu nuci

Ingrediente:

  • 250 g biscuiţi;
  • 170 g unt;
  • 170 g zahăr;
  • 100 g nuci curăţate;

Ingrediente cremă:

  • un pahar cu lapte;
  • 2 gălbenuşuri;
  • 3 linguri de zahăr;
  • o lingură plină cu nesface;

Ingrediente Garnitură:

  • 200 g frişcă

Mod de preparare:

Se taie fin nucile, se freacă untul spumă şi se amestecă cu zahărul şi nucile tăiate.

Se prepară cremă amestecând gălbenuşurile cu zahărul apoi se adaugă laptele cald turnând puţin câte puţin fără a se înceta frecarea. Se pune la foc moale pentru a se îngroşa puţin, evitând fierberea şi amestecând întruna. Se ia de pe loc şi se adaugă nescafe-ul. Când s-a răcorit se amestecă cu preparatul de nuci.

Se îmbrăca o formă cu hârtie, se  tapează cu biscuiţi şi în mijloc, se toarnă crema de mai sus. Se acoperă cu un strat de biscuiţi şi se dă la rece. Se răstoarnă şi se garniseşte cu frişcă în momentul servirii.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sarlota cu biscuiti Ingrediente: 250 g biscuiţi; 100 g zahăr pudră; 100 g orez; 1/2 l lapte; o ceaşcă cu cremă de […]
  • Sarlota de cafea Ingrediente: 200 ml cafea concentrată; 200 g unt; 125 g zahăr; 4 gălbenuşuri de ou; 2 linguri de […]
  • Sarlota de Fructe Ingrediente: 4 gălbenuşuri; 4 linguri de zahăr; 1/4 l lapte; un pahar cu zeamă de fructe; 250 g […]
  • Sarlota Economica Ingrediente: 500 g marmeladă; 5 linguri de zahăr; 1/2 litru de lapte; un baton de vanilie; coajă […]
  • Sarlota de cafea II Ingrediente: 500 g frişca; 3 ceşcuţe de cafea neagră tare; 6  linguri de zahăr; 9 foi de […]

Comentarii: Sarlota cu nuci

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player