Sarlota de cafea - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Sarlota de cafea

Sarlota de cafea

Ingrediente:

  • 200 ml cafea concentrată;
  • 200 g unt;
  • 125 g zahăr;
  • 4 gălbenuşuri de ou;
  • 2 linguri de faină;

Mod de preparare:

Se dizolvă pe foc cafeaua cu untul şi zahărul, amestecând fără încetare şi se dă deoparte. Separat, se freacă gălbenuşurile cu făină şi când compoziţia preparată cu cafea este rece, se toarnă peste ouăle frecate cu faină. Se freacă puţin toată compoziţia şi se toarnă într-o formă unsă cu unt, se acoperă şi se fierbe timp de aproape o oră.

Se poate servi rece dar şi caldă.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sarlota de cafea II Ingrediente: 500 g frişca; 3 ceşcuţe de cafea neagră tare; 6  linguri de zahăr; 9 foi de […]
  • Sarlota de cafea III Ingrediente: 250 g unt; o ceaşcă de cafea tare; 7 linguri de zahăr; 4 gălbenuşuri; câteva […]
  • Sarlota cu nuci Ingrediente: 250 g biscuiţi; 170 g unt; 170 g zahăr; 100 g nuci curăţate; Ingrediente […]
  • Sarlota de Fructe Ingrediente: 4 gălbenuşuri; 4 linguri de zahăr; 1/4 l lapte; un pahar cu zeamă de fructe; 250 g […]
  • Sarlota cu biscuiti Ingrediente: 250 g biscuiţi; 100 g zahăr pudră; 100 g orez; 1/2 l lapte; o ceaşcă cu cremă de […]

Comentarii: Sarlota de cafea

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player