Ingrediente:
- 500 g carne de porc;
- 200 g carne de porc afumata;
- 100 g slanina afumata;
- marar;
- cimbru;
- 3 linguri orez;
- 1 ceapa;
- varza.
Mod de preparare:
Varza se desface in foi. Se curata de cotoare si vinele tari, se taie in bucati de marimea unei palme. Se desareaza.
Resturile ramase se formeaza sul, se taie felii subtiri, se desareaza si se storc.
Carnea tocata si pusa in castron se amesteca cu slanina si carnea afumata taiata in cuburi foarte mici, orezul ales, marar, cimbru, piper, sarea necesara si 2-3 linguri de apa fierbinte.
Cu acest amestec se fac sarmale de marimea oului de rata. Pe fundul unei oale din lut cu pereti inalti se pune putina untura, bucati de carne afumata, costite de porc taiate in bucati, un rand de varza, altul de sarmale.
Se umple cu apa fierbinte, iar deasupra se pun legatura de marar si cimbru si se fierbe incet acoperit 3-4 ore.
La servit se adauga smantana.