Sarmale cu ciuperci - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Sarmale cu ciuperci

Sarmale cu ciuperci

Ingrediente:

  • o varză murată;
  • o cutie conservă de ciuperci;
  • o cană orez fiert;
  • un ardei gras roşu;
  • o ceapă mare;
  • 2-3 linguri pastă roşii;
  • mărar şi cimbru uscate;
  • ardei iute;
  • 4-5 linguri ulei;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Ceapă se curată, se spală şi se taie în bucăţi mari. Ardeiul gras se spală, se taie în patru şi se curăţă de cotor şi seminţe.

Ciupercile scurse de apă, ceapă şi ardeiul se dau prin maşina de tocat, apoi se amestecă cu orezul fiert, sarea şi piperul.

Varza se desface în foi, iar mijlocul se toacă mărunt. Din foile de varză umplute cu compeziţia preparată se formează sarmale.

Pe fundul unui vas se pune varză tocată iar deasupra se aranjează sarmalele pregătite. Între straturile de sarmale se adaugă ulei şi se presară mărar şi cimbru uscate. Se adaugă 2 căni de apă şi vasul se pune pe foc mediu 30 de minute.

Pasta de roşii se diluezi cu o cană de apă şi se toarnă peste sarmale, se mai lasă vasul pe foc domol 15 minute apoi se poate servi.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sarmale cu orez Ingrediente: 1 ceasca orez; 1 morcov; 2-3 cepe; 5-6 linguri ulei; verdeata; 2-3 linguri cu […]
  • Ardei Umpluti Ingrediente: - 10- 14 ardei, functie de marime - 500 g carne de porc macinata - 500 g carne de vita […]
  • Sarmale ardelenesti Ingrediente: 500 g carne de porc; 200 g carne de porc afumata; 100 g slanina afumata; marar; […]
  • Sarmale in foi de vita Ingrediente: 500 g carne de porc, vitel, vita sau un amestec din acestea sau numai carne de miel; […]
  • Sarmale cu orez Ingrediente: 1 varză mare; 2 cepe; 1 ceaşcă orez; sare; piper; 1 linguriţă verdeaţă tocată […]

Comentarii: Sarmale cu ciuperci

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player