Sarmale cu orez - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Sarmale cu orez

Sarmale cu orez

Ingrediente:

  • 1 ceasca orez;
  • 1 morcov;
  • 2-3 cepe;
  • 5-6 linguri ulei;
  • verdeata;
  • 2-3 linguri cu bulion de rosii;
  • sare;
  • piper;
  • 1 bucata varza dulce sau acra.

Mod de preparare:

Ceapa se inabusa putin in uleiul fierbinte, se adauga orezul, morcovul ras pe razatoare mare sau taiat in felii foarte subtiri.

Cand morcovul s-a muiat se adauga 3-4 linguri apa clocotita, sare, piper, 1 lingura bulion si amestecand usor cu lingura de lemn lasam sa scada apa.

Se ia de pe foc si se pune verdeata.

Varza acra se desface foi si se desareaza; se curata de cotoarele tari. Varza dulce se opareste si se curate de cotoare.

Cu compozitia de mai sus se umplu foile. Pe fundul cratitei se pune varza taiata fideluta.

Se aseaza sarmalele, se toarna apa clocotita, bulionul ce a ramas, marar tocat marunt, o crenguta de cimbru.

Varza dulce se poate inacri cu bors sau bulion de rosii.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sarmale cu orez Ingrediente: 1 varză mare; 2 cepe; 1 ceaşcă orez; sare; piper; 1 linguriţă verdeaţă tocată […]
  • Sarmale ardelenesti Ingrediente: 500 g carne de porc; 200 g carne de porc afumata; 100 g slanina afumata; marar; […]
  • Sarmale in foi de vita Ingrediente: 500 g carne de porc, vitel, vita sau un amestec din acestea sau numai carne de miel; […]
  • Sarmale cu ciuperci Ingrediente: o varză murată; o cutie conservă de ciuperci; o cană orez fiert; un ardei gras […]
  • Ardei Umpluti Ingrediente: - 10- 14 ardei, functie de marime - 500 g carne de porc macinata - 500 g carne de vita […]

Comentarii: Sarmale cu orez

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player