Sarmale in foi de vita - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Aperitive si preparate » Sarmale in foi de vita

Sarmale in foi de vita

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc, vitel, vita sau un amestec din acestea sau numai carne de miel;
  • 2-3 linguri orez;
  • marar;
  • 1 ceapa;
  • sare;
  • piper, 40-50 foi de vita;
  • bors;
  • bulion de rosii;
  • smantana sau iaurt.

Mod de preparare:

Carnea tocata se amesteca cu ingredientele de mai sus. Se umplu frunzele de vita spalate si oparite.

Cele doua capete se inchid. Se pun in cratita pe fundul careia s-a imprastiat o legatura de marar netocat.

Peste sarmale se toarna apa clocotita si se fierb acoperite pe jumatate cu un capac la foc incet.

Se inacresc cu bors amestecat cu bulion de rosii.

Se dau la cuptor sa scada.

Se servesc cu smantana sau iaurt.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sarmale ardelenesti Ingrediente: 500 g carne de porc; 200 g carne de porc afumata; 100 g slanina afumata; marar; […]
  • Sarmale cu orez Ingrediente: 1 varză mare; 2 cepe; 1 ceaşcă orez; sare; piper; 1 linguriţă verdeaţă tocată […]
  • Sarmale cu orez Ingrediente: 1 ceasca orez; 1 morcov; 2-3 cepe; 5-6 linguri ulei; verdeata; 2-3 linguri cu […]
  • Ardei Umpluti Ingrediente: - 10- 14 ardei, functie de marime - 500 g carne de porc macinata - 500 g carne de vita […]
  • Sarmale cu ciuperci Ingrediente: o varză murată; o cutie conservă de ciuperci; o cană orez fiert; un ardei gras […]

Comentarii: Sarmale in foi de vita

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player