Ingrediente:
- 1 varză mai mare;
- 1 cană orez nefiert;
- 3 linguri ulei;
- 2 cepe mari;
- ½ kg roşii;
- sare;
- frunze pătrunjel;
- 1 cană ciuperci călite în ceapă;
Mod de preparare:
Se spală varza si se curata bine, dupa care se opăreşte in apa clocotita.
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte împreună cu morcovii în puţină apă, o lingură ulei şi sare.
Apoi, se adaugă orezul care a fost in prealabil ales si spălat, impreuna cu 2 pahare de apă.
Se lasă să fiarbă destul de mult,iar apoi, se pun frunze de pătrunjel şi se lasă la racit.
Se pun apoi ciupercile călite, dupa care se amestecă bine.
Se fac sarmalele şi se aşază în cratiţă pe fundul căreia s-a pus varză tăiată mărunt şi ulei. între straturile de sarmale se pun roşii tăiate felii.
Se acoperă cu apă, se lasă să fiarbă până când scade apa.
Chiar daca sunt sarmale vegetariene, se pot servi cu smantana, iar asta le va da un gust mult mai bun.