Sarmalute de orez in foi de tei, spanac, sfecla, laboda sau vita de vie - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Sarmalute de orez in foi de tei, spanac, sfecla, laboda sau vita de vie

Sarmalute de orez in foi de tei, spanac, sfecla, laboda sau vita de vie

Ingrediente:

  • 500 g foi verzi;
  • 100 g ceapă;
  • 200 g orez;
  • 200 g ulei;
  • borş;
  • piper;
  • sare;
  • o linguriţă de faină;
  • mărar;
  • sare de lămâie;
  • smântână;

Mod de preparare:

Foile de tei, spanac, sfeclă, lobodă sau vită de vie, se opăresc cu zer sau cu borş, cu atenţie să nu se rupă. Se prepară orezul la fel ca pentru sărmăluţe mici, se aranjează într-o cratiţă şi se umplu cu sos.

Pentru sos, se căleşte uşor în ulei ceapa tocată foarte mărunt, se adaugă făina eventual după gust şi se sting cu apă amestecată cu borş. Se strecoară, se adaugă mărar sau cimbru şi se potriveşte de piper, sare şi sare de lămâie.

Se toarnă sosul peste sarmale şi se lasă să fiarbă încet.

Se servesc reci cu smântână.

 

La sarmalele în foi verzi, nu se pune bulion în orez,  în schimb se pune cât mai mult mărar.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Iahnie de ciuperci Ingrediente: 800 g ciuperci; 300 g ceapă; 150 g ulei; 50 g făină; o legătură […]
  • Bame a la grec Ingrediente: un kg bame; 200 g ceapă; 300 g roşii; 2 legături mărar; 120 g ulei; 50 g […]
  • Morcovi sote Ingrediente: 800 g morcovi; 60 g unt; 10 g zahăr; sare; [ad#ad-1] Mod de preparare: Morcovii […]
  • Cartofi inabusiti Ingrediente: 800 g cartofi; 100 g ulei; untură; sare; [ad#ad-1] Mod de preparare: Cartofii […]
  • Iahnie de fasole uscata Ingrediente: 400 g fasole uscată; 200 g ceapă; 100 g ulei; 50 g bulion; o foaie dafin; 5-6 […]

Comentarii: Sarmalute de orez in foi de tei, spanac, sfecla, laboda sau vita de vie

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player