Savarina cu Pesmet - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Prajituri » Savarina cu Pesmet

Savarina cu Pesmet

Ingrediente:

  • 5 ouă;
  • 5 linguri de zahăr;
  • 5 linguri de pesmet foarte fin;
  •  o lingură rasă de faină;
  • praf de vanilie;
  • Ingrediente sirop:
  • un pahar cu apă;
  • 150 g zahăr;
  • 2 linguri de rom;
  • frişcă;
  • o lingură de gem de caise;

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia până se albesc. Se adaugă pesmetul crenut, faină şi albuşurile spumă. Se unge forma cu unt, se presară faină şi se coace la foc potrivit.

Separat se prepară siropul potrivit de legat în care se toarnă romul când este aproape rece.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Savarina tropicala Ingrediente: 300 g faină; 150 g unt; 3 ouă; 125 g zahăr pudră; 12 nuci; 100 g stafide macerate […]
  • Savarina din aluat dospit  Ingrediente: 250 g făină; 10 g drojdie; 1 dl lapte; 3 ouă; 75 g unt topit; 1 lingură […]
  • Prajitura cu banane Ingrediente: 4 banane; 2 ouă; 5 linguri cu unt sau margarina; 1 ceaşcă cu zahăr;  1/2 l […]
  • Prajitura cu mere Ingrediente: 300 g făină; 200 g margarina; 100 g zahăr; 1 ou; 1 lingură cu smantană; […]
  • Prajitura cu margarina Ingrediente: 250 g margarina; 350 g făină; 1 ou; 3 linguri de zahăr; 2 linguri de sifon; coajă […]

Comentarii: Savarina cu Pesmet

Copyright © 2010 - 2021 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player