Savarina tropicala - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert, Prajituri » Savarina tropicala

Savarina tropicala

Ingrediente:

  • 300 g faină;
  • 150 g unt;
  • 3 ouă;
  • 125 g zahăr pudră;
  • 12 nuci;
  • 100 g stafide macerate în rom;
  • un bob de drojdie de bere;

Mod de preparare:

Se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă untul încălzit, apoi nucile măcinate, faină, drojdia de bere dizolvată în puţin lapte şi stafidele.

Albuşurile se bat foarte bine şi se incorporează rapid.

Se unge o formă şi se presară cu zahăr cristalizat. Se trece pe foc moale 25 de minute.

Se decorează cu nuci şi fructe glasate.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Savarina cu Pesmet Ingrediente: 5 ouă; 5 linguri de zahăr; 5 linguri de pesmet foarte fin;  o lingură rasă de […]
  • Savarina din aluat dospit  Ingrediente: 250 g făină; 10 g drojdie; 1 dl lapte; 3 ouă; 75 g unt topit; 1 lingură […]
  • Prajitura pentru ceai Ingrediente: 250 g unt sau margarina; 200 g zahăr pudră; 1 pachet cu zahăr vanilat; coaja de la […]
  • Prajitura rapida Ingrediente: 3 ouă; 200 g zahăr; 100 g făină; 1 lingură cu cafea foare tare; 1 lingură cu […]
  • Prajitura moca marmorata Ingrediente: 1 lingură de cafea; 4 ouă; 120 g făină; 200 g zahăr pudră; 2 linguri cu […]

Comentarii: Savarina tropicala

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player