Ingrediente:
- 500 g faina;
- jumatate de ceasca de lapte;
- 30 g drojdie;
- 5 oua;
- 4 linguri zahar;
- 250 g unt;
- sirop;
- rom;
Mod de preparare:
Se iau doua linguri cu faina si se oparesc cu laptele clocotind. Se bate bine, pana se raceste laptele.
Se dizolva drojdia in lapte caldut si se toarna peste faina oparita si racita. Se acopera si se lasa intr-un loc incalzit, pentru a creste. Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se amesteca cu albusurile spuma.
Se adauga faina si se amesteca bine, dupa care se adauga aluatului. Se toarna cate putin, untul topit si se framanta bine.
Dupa aceasta, se lasa din nou intr-un loc incalzit sa creasca.
Dupa ce a crescut, se pune in forme de savarina si se da la cuptor. Cand s-a copt, se scoate din cuptor si se oparesc asa calde, cu sirop amestecat cu putin rom.