Scoici cu rosii - RETETE CULINARE

Retete culinare » Preparate din carne » Scoici cu rosii

Scoici cu rosii

Ingrediente:

  • 2 kg scoici;
  • un kg roşii-cireaşă;
  • 4-5 fire ceapă verde;
  • 2-3 linguri frunze de busuioc;
  • 6 linguri zeamă de lămâie;
  • 8 linguri ulei de măsline extravirgin;
  • sare;

Mod de preparare:

Scoicile se spală cu multă atenţie şi se fierb în apă, într-un vas cu capac, la foc mare, timp de 5 minute.

Scoicile se scurg şi se opreşte o cană din zeama în care au fiert. Apoi se pun pe un platou încăpător.

Roşiile-cireaşă se spală şi se taie în două sau în patru.

Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie inele.

Roşiile tăiate, inelele de ceapă şi busuiocul tocat se împrăştie peste scoici.

Zeama de lămâie, uleiul de măsline, sarea şi zeama oprită de la fierberea scoicilor se amestecă şi se toarnă peste scoicile cu roşii şi ceapă.

Platoul se pune la rece pentru minimum 3 ore, apoi se serveşte.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Scoici cu rosii

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player