Serbet de cacao si cafea - RETETE CULINARE

Retete culinare » Desert » Serbet de cacao si cafea

Serbet de cacao si cafea

Ingrediente:

  • 1.250 g zahăr;
  • 3 pahare cu apă;
  • o lingură de zeamă de lămâie;
  • 100 g cacao;
  • un pahar de cafea concentrată;

Mod de preparare:

Se pune într-un vas zahărul cu apă pentru a se înmuia iar apoi se lasă pe marginea aragazului până se topeşte tot zahărul. Se dă pe foc iute şi când clocoteşte se adaugă zeama de lămâie şi cacaua. Se ia spumă din când în când până se leagă. Se încearcă dacă este gata, punând cu linguriţa câteva picături într-un pahar cu apă rece. Dacă ele rămân întregi ca mărgelele, se dă deoparte până s-a răcorit, se freacă cu mixerul sau cu făcăleţul până îşi schimbă culoarea şi devine ca alifia. Se pune în borcane şi se acoperă cu celofan.

Pentru şerbetul de cafea se înlocuieşte cacaua cu zahăr pentru cafea concentrată şi bine limpezită.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Serbet de ciocolata   Ingrediente: 1,250 kg zahăr; 4 pahare apa; 3 batoane ciocolată; 50 g […]
  • Serbet de capsuni  Ingrediente: 1 pahar de zeamă de căpşuni; 1 kg zahăr; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se storc […]
  • Serbet de lamaie si portocale Ingrediente: 1.500 kg zahăr; 3 pahare cu apă; o lămâie rasă şi stoarsă; un baton de […]
  • Serbet de visine Ingrediente: 1 kg zahăr; 1/2 pahar cu zeamă de vişine; 1 pahar cu apă;  o lingură de zeamă de […]
  • Prajitura cu crema si bezea Ingrediente: 500 g făină; 200 g zahăr; 4 gălbenuşuri; 1 linguriţă de amoniac sau bicarbonat; 150 […]

Comentarii: Serbet de cacao si cafea

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player