Serbet de visine - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte prajituri, Desert » Serbet de visine

Serbet de visine

Ingrediente:

  • 1 kg zahăr;
  • 1/2 pahar cu zeamă de vişine;
  • 1 pahar cu apă;
  •  o lingură de zeamă de lămâie;

Mod de preparare:

Se storc atâtea vişine cât să obţinem o jumătate de pahar de zeamă limpezită.

Acesta se pune într-un vas cu zahărul şi apă, se fierbe, se spicuieşte şi se încarcă cu picătura turnată într-un pahar cu apă rece care trebuie să rămână legată, încât să se poată lua între degete.

Când s-a răcorit, se frecă cu o vergea de lemn sau cu mixerul, în acelaşi sens, până îşi schimbă culoarea.

Se adaugă şi zeama de lămâie, se mai freacă puţin si se pune în borcane.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Serbet de lamaie si portocale Ingrediente: 1.500 kg zahăr; 3 pahare cu apă; o lămâie rasă şi stoarsă; un baton de […]
  • Serbet de ciocolata   Ingrediente: 1,250 kg zahăr; 4 pahare apa; 3 batoane ciocolată; 50 g […]
  • Serbet de capsuni  Ingrediente: 1 pahar de zeamă de căpşuni; 1 kg zahăr; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se storc […]
  • Serbet de cacao si cafea Ingrediente: 1.250 g zahăr; 3 pahare cu apă; o lingură de zeamă de lămâie; 100 g cacao; un […]
  • Inele cu cirese Ingrediente: ¼ l apă; 3  linguri cu ulei; sare; 150 g făină; 4-5 […]

Comentarii: Serbet de visine

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player