Ingrediente:
- 8 sfecle mici;
- 300 g nuci măcinate;
- o lingură pesmet;
- o lingură rasă de nucşoară;
- 2 cepe;
- 50 ml ulei;
- 200 ml supă de legume;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Sfeclele se spală bine, frecându-se cu peria şi se fierb 20-25 de minute în apă cu sare, apoi se curată de coajă, li se taie un capac şi se scobesc, aşa încât să le rămână un perete de circa 1 cm grosime.
Într-un bol se pun nucile măcinate, pesmetul, nucşoara, sarea , piperul şi jumătate din cantitatea de miez de sfeclă(care a fost mărunţit). Se amestecă totul.
Cu competiţia de nucă se umple sfeclele.
Într-un vas întins, se încălzeşte 2 minute ceapa tocată, apoi se adaugă miezul de sfeclă rămas, supa de legume, sare şi piper şi se mai fierb împreună 1-2 minute.
În sosul preparat se aranjează sfeclele umplute şi vasul se pune în cuptorul încins, pentru 20-25 de minute.
Preparatul se poate servi atât de cald, cât şi rece.