Sfecla umpluta cu nuci - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Mancaruri cu legume » Sfecla umpluta cu nuci

Sfecla umpluta cu nuci

Ingrediente:

  • 8 sfecle mici;
  • 300 g nuci măcinate;
  • o lingură pesmet;
  • o lingură rasă de nucşoară;
  • 2 cepe;
  • 50 ml ulei;
  • 200 ml supă de legume;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Sfeclele se spală bine, frecându-se cu peria şi se fierb 20-25 de minute în apă cu sare, apoi se curată de coajă, li se taie un capac şi se scobesc, aşa încât să le rămână un perete de circa 1 cm grosime.

Într-un bol se pun nucile măcinate, pesmetul, nucşoara, sarea , piperul şi jumătate din cantitatea de miez de sfeclă(care a fost mărunţit). Se amestecă totul.

Cu competiţia de nucă se umple sfeclele.

Într-un vas întins, se încălzeşte 2 minute ceapa tocată, apoi se adaugă miezul de sfeclă rămas, supa de legume, sare şi piper şi se mai fierb împreună 1-2 minute.

În sosul preparat se aranjează sfeclele umplute şi vasul se pune în cuptorul încins, pentru 20-25 de minute.

Preparatul se poate servi atât de cald, cât şi rece.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Miel pe pat de sfecla rosie Ingrediente: 12 cotlete de miel dezosate; 2 sfecle rosii coapte; 1 lingura hrean ras; 4 felii de […]
  • Zacusca de ciuperci Ingrediente: 300 g ciuperci; 300 g arpagic; 200 g măsline; 200 g ceapă; 150 ml ulei; 60 g […]
  • Vinete impanate Ingrediente: 5 vinete; 500 g ceapă; 300 g roşii; 4 ardei graşi; 2 legături verdeaţă; 100 g […]
  • Ardei umpluti cu orez Ingrediente: 8 ardei de marime potrivita; 2-3 linguri untdelemn; 1 lingurita faina; 1 ceasca […]
  • Vinete Gratinate Ingrediente: 5 vinete; 300 g brânza; 50 caşcaval; 2 ouă; 100 g făină; 100 ml ulei; 50 […]

Comentarii: Sfecla umpluta cu nuci

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player