Sirop de Fructe - RETETE CULINARE

Retete culinare » Bauturi » Sirop de Fructe

Sirop de Fructe

Ingrediente:

  • 5 kg de fructe;
  • un pachet sare de lamaie; 
  • 10 g salicilat;
  • 6 litri de apa;
  • zahar pudra;

 

Mod de preparare:

Peste fructe se presarea sarea de lamaie si salicilatul, se amesteca bine si se lasa circa o ora. Apoi se toarna peste ele apa rece si se lasa pana a doua zi. Se stecoara bine printr-un tifon dublu, se adauga la fiecare litru de zeama rezultata 1 kg de zahar pudra. Se amesteca bine pana se topeste zaharul. Cand s-a format un strat de gelatina gelatina pe deasupra, se da la o parte si se poate folosi la clatite.

Siropul se strecoara din nou, se toarna in sticle si se astupa cu dopuri fierte.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Picromigdale cu Crema     Ingrediente: 10 oua; 400 g nuci macinate(putin prajite); 500 g […]
  • Punci Cald Ingrediente: 1/4 kg zahar vanilat; 1/2 l l apa; 400 ml ceai; 400 ml vin alb; 125 ml rom; zeama […]
  • Citronada “Ana”   Ingrediente: 5 litri de apă; 2 lămâi mari; 500 g zahăr; drojdie de bere; 10 […]
  • Gasca cu caise Ingrediente 1 kg carne de gasca 750 g caise uscate 2 linguri de zahar 1/2 lingurita de […]
  • Suc de morcovi si lamaie Ingrediente: 500 g de morcovi dati prin razatoare (mica); 8 felii de lamaie; 2 pahare de apa; 3 […]

Comentarii: Sirop de Fructe

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player