Sitari la frigare - RETETE CULINARE

Retete culinare » Alte preparate, Preparate din carne » Sitari la frigare

Sitari la frigare

 Ingrediente:

  • 6 sitari;
  • 200 g slănină;
  • 1 lingură unt;
  • 6 felii de pîine;
  • sare;

Mod de preparare:

Sitarul nu este gustos dacă se pregăteşte imediat după ce a fost vânat. Toamna trebuie ţinut cu pene cu tot, cel puţin 24 de ore, atârnat într-un loc bine ventilat, iar pe timp răcoros, poate fi ţinut două, trei zile. Se curăţă de pene când este aproape de a fi fript.

Se frige cu capul şi cu labele, şi nici intestinele nu se scot. Se smulg penele, se pârlesc sitarii la flacără şi se şterg cu o cârpă uscată. Se scot ochii, se face o tăietură la gât prin care se scoate guşa şi una mai jos prin care se scoate pipota. Se îndoaie capul înspre picioare şi se învelesc cu felii foarte subţiri de slănină fiartă. Se leagă cu aţă.

Se pun pe frigaie, se ung cu unt şi se frig la foc viu.

Nu trebuie serviţi prea uscaţi.

Când sunt gata se scot aţele şi se servesc cu slănină pe felii de pâine prăjită în unt.

Va recomandam si urmatoarele retete

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Sitari la frigare http://www.la-cratita.ro/sitari-la-frigare/ […]

Comentarii: Sitari la frigare

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player