Slanina cruda sarata - RETETE CULINARE

Retete culinare » Gratare, Preparate din carne » Slanina cruda sarata

Slanina cruda sarata

Ingrediente:

  • slănină crudă;
  • sare;

Mod de preparare:

Se ia slănina crudă proaspăta cât mai groasă, tăiată în făşi înguste şi lungi. Se frecă bine cu sarea albă şi curată şi se pune într-un vas lung pe şipci de lemn, puse la fund. Bucăţile de slănina se aşează cât mai strâns una de alta, pentru ca între ele să nu fie spaţii goale, unde ar putea să pătrundă aerul.

Deasupra se pune o scândură curată geluită şi greutate peste ea. Vasul va fi bine închis. Peste 10 zile bucăţile de slănina se scot din vas, se freacă din nou bine cu sarea şi iarăşi se pun în celălalt vas curat şi pe şipci de data aceasta în ordinea inversă faţă de cum au fost aşezate. Se păstrează la foc răcoros 8-10 zile. Dacă bucăţile sunt aşezate strâns presărată bine cu sare şi la loc răcoros şi uscat, pot fi păstrate ani de zile. Prea multă sare nu strică cu nimic slăninei, întrucât ea nu absoarbe decât o anumită cantitate de sare, rămânând tot timpul gustoasă, păstrându-se bine fără a prinde mucegai. Se consumă ca slănina fragedă,dulce.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Slanina cruda sarata

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player