Ingrediente:
- 1,000 kg carne de vaca;
- 150 ml grasime;
- Un praf boia de ardei;
- O cana de vin (100 mi);
- 0,800 kg ceapa;
- O ceasca mica faina
- O ceasca mica bulion;
- Sare si piper dupa gust;
Mod de preparare:
Se curata, se spala si se taie carnea in 6 portii. Se bat bine se da sare si se trec prin faina, dupa care se prajesc in grasime bine incinsa. Se scot si se pun in alta cratita.Grasimea ramasa se strecoara si in ea se clateste ceapa taiata fideluta, dupa care se stinge cu bulionul de rosii, boiaua si vinul. Se toarna sosul peste snitele se adauga sarea si piperul de cuviinta si se lasa la fiert un sfert de ora.
Drept garnitura : cartofi fierti sau orez, muraturi, salata de sezon.
Inainte de a praji carnea eu am pus la marinat carnea de vita vreo 2 ore in ulei, si apoi am prajit-o