Ingrediente:
- 800 g file de somon;
- 500 ml vin roşu;
- 500 g brocoli;
- 300 g conopidă;
- 100 g margarină;
- 10 crenguţe cimbru verde;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Brocoli şi conopida, desfăcute în bucheţele, se fierb în aburi timp de 10 minute se păstrează calde.
Într-un vas se fierb timp de 5 minute, pe foc domol, vinul roşu cu crenguţele de cimbru verde,sarea şi piperul.
Fileul de somon se taie în 4 bucăţi egale, se spală şi se pune în vinul care fierbe. Vasul se acoperă cu un capac şi fileurile se fierb mocnit, la foc mediu,9-10 minute, apoi se scot şi păstrează calde.
În sosul de vin se adaugă margarina şi se mai fierbe 5 minute la foc mediu.
La servire, pe fiecare farfurie se pun câte un file de somon fiert, câteva bucheţele de brococcoli şi conopidă iar deasupra se toarnă şoşul de vin cu margarină.