Sos alb cu smantana - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos alb cu smantana

Sos alb cu smantana

Ingrediente:

  • 600 g sos;
  • 30 g unt;
  • 50 g faină;
  • 500 supă de carne;
  • 200 g smântână;
  • piper;
  • nucşoară;
  • sare;

Mod de preparare:

Se încălzeşte untul, se adaugă faină şi se căleşte pe marginea maşinii,  amestecând mereu până ce făina se îngălbeneşte uşor. Se stinge cu supa fierbinte. Se toarnă toarnă lichidul câte puţin şi se amestecă repede cu telul ca să nu se formeze cocoloaşe şi să nu prindă de fundul vasului, evitând astfel strecurarea sosului.

 

Separat se fierbe smântâna cu o ceapă mică crestată şi cu o legătură de pătrunjel verde care se înlătura când se toarnă smântâna în sos. Se potriveşte la gust cu piper, nucşoare, sare şi nu se mai pune la fier. Se ţine sosul, înainte de a fi servit în alt vas cu apă caldă.

 

Toate sosurile albe se servesc la diferite preparate de carne de viţel, porc, pasăre, la ouă, orez, legume şi macaroane, după cum se va indica la fiecare reţeta în parte.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos alb Ingrediente: 500 g sos; 50 g faină; 30 g unt; 500 ml apă; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos alb picant cu tarhon Ingrediente: 400 g sos; 300 g sos alb; 50 g unt; 4 gălbenuşuri; 50 g ceapă; 60 g oţet; o […]
  • Sos suprem cu branza Ingrediente: 400 g sos suprem; 100 g brânza; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se rade pe […]
  • Sos de vanat cu arpagic Ingrediente: 500 g sos; 200 ml ulei; 300 g ceapă; 200 g morcovi; 100 g ţelină; pătrunjel; o […]
  • Sos de friptura(esenta, jiu) Ingrediente: Se pot adăuga după preferinţă orice fel de ingredient. [ad#ad-1] Mod de preparare: De la […]

Comentarii: Sos alb cu smantana

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player