Sos alb picant cu tarhon - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos alb picant cu tarhon

Sos alb picant cu tarhon

Ingrediente:

  • 400 g sos;
  • 300 g sos alb;
  • 50 g unt;
  • 4 gălbenuşuri;
  • 50 g ceapă;
  • 60 g oţet;
  • o legătură tarhon;
  • o legătură pătrunjel verde;
  • 10 boabe piper;
  • sare;
  • foi de dafin;

Mod de preparare:

Se taie ceapa, verdeaţă, câteva cotoare de tarhon şi se pun la fier cu oţet, într-un vas acoperit. Se adaugă piperul pisat, foi de dafin şi se fierbe totul la foc iute 10 minute. Se pune apoi în sosul fierbinte, se lasă să mai fiarbă 5-10 minute. Se pune apoi în sosul fierbinte, se lasă să mai fiarbă 5-10 minute şi se strecoară. Se amestecă şi se incorporează untul, adăugând şi gălbenuşurile. Se potriveşte de piper, sare,  nucşoară, muştar, suc de lămâie, după plac. Se pot adăuga şi frunze de tarhon tăiate. Nu se mai dă sosul la fiert.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos alb cu smantana Ingrediente: 600 g sos; 30 g unt; 50 g faină; 500 supă de carne; 200 g […]
  • Sos alb Ingrediente: 500 g sos; 50 g faină; 30 g unt; 500 ml apă; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos picant de legume fara faina Ingrediente: 100 g morcovi; 100 g ceapa; 50 g ţelină; o căpăţână usturoi; 2 rădăcini de […]
  • Sos picant cu tarhon Ingrediente: 300 g sos brun; o legătură de tarhon; 20 g oţet; 2 cepe mici; 10 boabe piper; 50 […]
  • Sos picant Ingrediente: 1 pahar otet; 1  ceapa mijlocie; 1 lingura de unt; 1 lingura de faina; 3 cesti […]

Comentarii: Sos alb picant cu tarhon

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player