Sos alb - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos alb

Sos alb

Ingrediente:

  • 500 g sos;
  • 50 g faină;
  • 30 g unt;
  • 500 ml apă;
  • sare;

Mod de preparare:

Sosuri albe, pe baza de faină. nu se pregătesc şi se călesc uşor pe marginea plitei sau pe discul pus pe ochiul de aragaz, la foc potrivit, până când făina se incorporează în unt şi începe să capete culoarea uşor gălbuie, amestecându-se tot timpul. Se stinge cu supă de oase, de pasăre şi lapte, ori apă fiartă cu sare. Lichidul trebuie să fie fierbinte.

Se foloseşte la rasoale, soteuri de legume.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos alb cu smantana Ingrediente: 600 g sos; 30 g unt; 50 g faină; 500 supă de carne; 200 g […]
  • Sos alb picant cu tarhon Ingrediente: 400 g sos; 300 g sos alb; 50 g unt; 4 gălbenuşuri; 50 g ceapă; 60 g oţet; o […]
  • Sos de visine Ingrediente: 500 g vişine; 100 g smântână; 50 g faină; 50 g […]
  • Sos gutui Ingrediente: 2 gutui; 30 g făină; 50 g zahăr; 50 g untdelemn; 50 g […]
  • Sos caramel Ingrediente: 100 g zahăr; 200 ml apă; 30 g rom; Mod de preparare: 30 g rom;, într-o […]

Comentarii: Sos alb

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player