Sos bernez - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos bernez

Sos bernez

Ingrediente:

  • 200 g unt;
  • 3 gălbenuşuri;
  • 1/2 lămâie;
  • 50 g oţet;
  • 100 g vin alb;
  • 100 g ceapă;
  • un fir tarhon;
  • câteva fire pătrunjel verde;
  • 10 boabe piper;
  • sare;

Mod de preparare:

Se fierbe oţetul într-un vas acoperit, se adaugă ceapă verde sau uscată, boabele de piper pisate şi se ţine la foc până scade la jumătate. Se adaugă vinul şi se fierbe din nou minute. Se strecoară. Separat la marginea maşinii se bat gălbenuşurile cu 2 linguri de apă până se încălzesc bine, se adaugă untul şi se amestecă cu sosul adăugând sucul de lămâie, frunze de tarhon opărite în apă sărată şi pătrunjelul verde tocat.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos plachie cu bulion si ceapa Ingrediente: 50 g bulion de roşii; 800 g ceapă; 100 g ulei; 1-2 căpăţâni usturoi; 50 g […]
  • Sos de maioneza verde, aromat Ingrediente: 200 g maioneză; 100 g castraveciori acri; o legătură de ceapă verde; 3-4 fire […]
  • Sos pentru salate Ingrediente: 60 ml ulei; 60 g oţet; 1 g piper; o legătură mărar; 2-3 fire tarhon; 20 g […]
  • Sos picant cu tarhon Ingrediente: 300 g sos brun; o legătură de tarhon; 20 g oţet; 2 cepe mici; 10 boabe piper; 50 […]
  • Sos de vanat cu ciuperci Ingrediente: 500 g sos pentru un iepure de 3-4 kg; 200 g ulei; 300 g ceapă; 200 g morcovi; 100 g […]

Comentarii: Sos bernez

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player