Sos brun de baza - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos brun de baza

Sos brun de baza

Ingrediente pentru un kg de sos:

  • 100 g faină;
  • 100 g untdelemn;
  • 100 g morcovi;
  • o ceapă;
  • o rădăcina de pătrunjel;
  • 1/2 bucată de ţelină;
  • 70 g bulion de roşii;
  • 1/2 foaie de dafin;
  • 10 boabe piper;
  • un fir cimbru;
  • 1500 ml supă degresată;
  • sare;

Mod de preparare:

Legumele tăiate felii subţiri se călesc uşor în untdelemn ca să-şi dezvolte aroma.  După aceea se adaugă făina prăjita fără grăsime, bulionul de roşii, mirodeniile care se sting cu supă sau apă. În continuare compoziţia se lasă să fiarbă uşor 1-2 ore, se curăţă de spumă, se potriveşte de sare. Se trece totul prin site în afară de cimbru şi foile de dafin. Culoarea brună a sosului se ajustează cu caramel.

Acest sos brun se întrebuinţează la prepararea diferitelor sosuri şi mâncăruri, mai ales la cele din vânat, precum şi a sosurilor cu bulion de roşii.

 

 

 

 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos brun cu ciuperci Ingrediente: 200 g sos brun de bază; 50 g unt; 200-300 g  ciuperci; 100 g […]
  • Sos plachie cu bulion si ceapa Ingrediente: 50 g bulion de roşii; 800 g ceapă; 100 g ulei; 1-2 căpăţâni usturoi; 50 g […]
  • Sos maioneza Ingrediente: 3 galbenusuri; 300 ml ulei; 1 lingurita otet sau zeama de […]
  • Sos de vanat cu arpagic Ingrediente: 500 g sos; 200 ml ulei; 300 g ceapă; 200 g morcovi; 100 g ţelină; pătrunjel; o […]
  • Sos tomat cu usturoi Ingrediente: un kg roşii; 50 g ulei; 2-3 ardei graşi; o căpăţână usturoi; 100 g vin; 1/2 […]

Comentarii: Sos brun de baza

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player