Ingrediente:
- 2 cepe mari;
- 1 lingura de unt;
- 1 lingura de faina;
- 2 cesti zeama de carne sau apa;
- 1 pahar de vin alb;
- 1 lingurita mustar;
- 1 lingurita zahar;
- sare;
- piper;
Mod de preparare:
Se taie ceapa si se pune intr-o cratita cu o lingura de unt. Se lasa sa se moaie, fara sa se rumeneasca. Se adauga faina, si dupa ce este putin ingabenita, se stinge cu zeama de carne. Se adauga un paharel de vin alb.
Se lasa sa fiarba 20 de minute si se ia pielita ce se formeaza la suprafata.
Inainte de a servi se adauga mustarul, muiat cu putina zeama, piperul si zaharul.
Se trece prin sita. Se serveste cald.
[…] This post was mentioned on Twitter by Restaurant Bacau, LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Sos cald de mustar http://www.la-cratita.ro/sos-cald-de-mustar/ […]