Sos caramel - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos caramel

Sos caramel

Ingrediente:

  • 100 g zahăr;
  • 200 ml apă;
  • 30 g rom;

Mod de preparare:

30 g rom;, într-o crăticioară smaltuta se topeşte zahărul cu puţină apă până ce se caramelizează, în continuarea se stinge cu apă şi se lasă să fiarbă la foc mic amestecând până se dizolvă zahărul caramelizat. După ce s-a răcit se adaugă romul numai când caramelul este destinat pentru budinci, griş sau lapte cu orez.

Caramelul se foloseşte la corectarea culorii la sosurile brune.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos de coacaze sau agrise Ingrediente: 150-200 g coacăze sau agrişe; 100 g smântână; 30 g făină; 300 g zeamă de […]
  • Sos pentru gratinat Ingrediente: 500 g sos; 50 g unt; 60 g faină; 400 g lapte sau supă; 2 gălbenuşuri; 40 g […]
  • Sos alb Ingrediente: 500 g sos; 50 g faină; 30 g unt; 500 ml apă; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos de visine Ingrediente: 500 g vişine; 100 g smântână; 50 g faină; 50 g […]
  • Sos de vanat cu ciuperci Ingrediente: 500 g sos pentru un iepure de 3-4 kg; 200 g ulei; 300 g ceapă; 200 g morcovi; 100 g […]

Comentarii: Sos caramel

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player