Sos ciulama - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos ciulama

Sos ciulama

Ingrediente:

  • 600 g supă de pasăre ;
  • oase de viţel sau vacă;
  • 80 g unt;
  • 80 g faină;
  • piper şi sare;

Mod de preparare:

Se incorporează faină în unt la foc mic, se amestecă mereu timp de 2 minute. Se stinge cu supă, se lasă să mai fiarbă amestecând mereu cu un tel mic de sârmă. Se potriveşte de piper, sare şi după plac, zeama de lămâie sau smântână.

Sosul trebuie să fie gros. Cu el se acoperă bucăţi de carne care au fiert în supă(rinichi, pasăre , viţel sau miel, ori ciuperci).

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos alb Ingrediente: 500 g sos; 50 g faină; 30 g unt; 500 ml apă; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos brun cu ciuperci Ingrediente: 200 g sos brun de bază; 50 g unt; 200-300 g  ciuperci; 100 g […]
  • Sos olandez Ingrediente: 250 g unt; 4 gălbenuşuri; o lămâie; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos picant cu tarhon Ingrediente: 300 g sos brun; o legătură de tarhon; 20 g oţet; 2 cepe mici; 10 boabe piper; 50 […]
  • Sos caramel Ingrediente: 100 g zahăr; 200 ml apă; 30 g rom; Mod de preparare: 30 g rom;, într-o […]

Comentarii: Sos ciulama

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player