Sos de ciuperci cu smantana - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos de ciuperci cu smantana

Sos de ciuperci cu smantana

Ingrediente:

  • 250 gr ciuperci;
  • 1 lingura de unt;
  • 1 lingura de faina;
  • 1 ceasca zeama de carne;
  • 3 linguri smantana;
  • cateva fire de marar;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare:

Se spala si se taie ciupercile in felii subtiri. Se pun sa se inabuse pe foc cu 1/2 lingura de unt. Separat se face un rantas alb din 1/2 lingura de unt si o lingura de faina. Se stinge cu zeama de carne.

Se adauga ciupercile inabusite, sare si putin marar tocat fin.

Se lasa sa fiarba amestecand din cand in cand. Daca ni se pare ca sosul este prea gros, se mai adauga zeama de carne. Din timp in timp se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata. Se adauga smantana si se lasa sa dea un clocot, dar la foc mic, ca sa nu se taie smantana.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos de ciuperci cu vin Ingrediente: 1 lingura de unt; 1 morcov mic; 1 ceapa mica; 1 fir de cimbru; o frunza de […]
  • Sos de ciuperci uscate Ingrediente: 30-40 g ciuperci uscate; 50 g unt; 25 g faină; o ceapă mică; o rădăcină de […]
  • Peste cu sos de ciuperci Ingrediente: 500 g file de peşte; 500 g ciuperci; 2 cepe roşii; 2 linguri de amidon; 2 linguri […]
  • Sos pentru vanat Ingrediente: 2 linguri ulei; 1 morcov mic; 1 ceapa mica; 1 frunza de dafin; 1 fir de […]
  • Sos picant moldovenesc Ingrediente: 300 g sos brun; 300 g castraveciori; 50 g vin; 20 g muştar; 50 g […]

Comentarii: Sos de ciuperci cu smantana

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player