Ingrediente:
- 1 lingura de unt;
- 1 morcov mic;
- 1 ceapa mica;
- 1 fir de cimbru;
- o frunza de dafin;
- 1 lingura faina;
- 3 cesti zeama de carne sau apa;
- 1 pahar de vi alb;
- 1 lingura bulion de rosii;
- sare;
- 350 gr ciuperci;
Mod de preparare:
Se pun intr-o cratita cu o lingura de unt, un morcov si o ceapa taiate marunt, putin cimbru si o frunza de dafin. Se tin pe foc, amestecand pana ce ceapa si morcovul incep sa se rumeneasca.
Se adauga o lingura de faina si se amesteca mereu ca sa prinda si faina culoare. Se stinge cu 2 cesti de zeama de carne.
Se adauga un pahar de vin alb, o lingura de bulion de rosii si, daca avem, cateva cozi de ciuperci bine spalate. Se tine sa fiarba la foc potrivit, amestecand ca sa nu se prinda de fund.
Se mai toarna incet inca o ceasca de zeama de carne si din cand in cand se ia cu o lingura pielita ce se formeaza la suprafata, prin ridicarea untului. Se strecoara.
Se aleg ciupercile, se spala si se taie in bucatele mici atat ciupercile, cat si cotoarele, fara a curati pielitele. Se pun la foc sa se inabuse in putin unt.
Cand incep sa se inmoaie, se scurg de unt si se pun sa mai fiarba in sosul de vin.
Se serveste cald.
[…] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Sos de ciuperci cu vin http://www.la-cratita.ro/sos-de-ciuperci-cu-vin/ […]