Sos de ciuperci uscate - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos de ciuperci uscate

Sos de ciuperci uscate

Ingrediente:

  • 30-40 g ciuperci uscate;
  • 50 g unt;
  • 25 g faină;
  • o ceapă mică;
  • o rădăcină de pătrunjel;
  • o foaie de dafin;
  • câteva boabe de piper;
  • sare;

Mod de preparare:

Se spală ciupercile în apă rece de câteva ori şi se lasă să se înmoaie la marginea maşini după care se fierb o oră în 800 g apă. Se adaugă ceapă crestată, rădăcina de pătrunjel,foaia de dafin, piperul şi sarea. Se fierb acoperit la foc potrivit până scade lichidul la jumătate. După aceea se scoate rădăcina la pătrunjel şi ceapa şi se strecoară. Zeama se întrebuinţează la stins compoziţia iar ciupercile se toacă, se călesc în jumătate din cantitatea de unt şi se pun în sos.


Va recomandam si urmatoarele retete

  • Esenta din ciuperci uscate Ingrediente: 30-50 g ciuperci uscate; 10-15 boabe piper; 1/2 foi dafin; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos de ciuperci cu smantana Ingrediente: 250 gr ciuperci; 1 lingura de unt; 1 lingura de faina; 1 ceasca zeama de […]
  • Sos de ciuperci cu vin Ingrediente: 1 lingura de unt; 1 morcov mic; 1 ceapa mica; 1 fir de cimbru; o frunza de […]
  • Sos alb Ingrediente: 500 g sos; 50 g faină; 30 g unt; 500 ml apă; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos ciulama Ingrediente: 600 g supă de pasăre ; oase de viţel sau vacă; 80 g unt; 80 g faină; piper şi […]

Comentarii: Sos de ciuperci uscate

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player