Sos de coacaze sau agrise - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos de coacaze sau agrise

Sos de coacaze sau agrise

Ingrediente:

  • 150-200 g coacăze sau agrişe;
  • 100 g smântână;
  • 30 g făină;
  • 300 g zeamă de carne;
  • zahăr;
  • sare;

Mod de preparare:

Coacăzele curăţate de codiţe se pun la fiert 15-20 de minute în zeama de carne sau apă. Între timp se amestecă separat într-o cratiţă : smântână, zahărul şi făina, se dizolvă cu zeama fiartă de la coacăze. După ce s-a omogenizat bine se adaugă pireul obţinut din coacăze, se potriveşte de sare după gust şi se mai pune pe foc mic amestecându-se până dă o dată în fiert.

Se serveşte la fripturi, la rasol de carne, la budinci papanaşi şi găluşti.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos de visine Ingrediente: 500 g vişine; 100 g smântână; 50 g faină; 50 g […]
  • Sos caramel Ingrediente: 100 g zahăr; 200 ml apă; 30 g rom; Mod de preparare: 30 g rom;, într-o […]
  • Sos picant moldovenesc Ingrediente: 300 g sos brun; 300 g castraveciori; 50 g vin; 20 g muştar; 50 g […]
  • Sos picant cu tarhon Ingrediente: 300 g sos brun; o legătură de tarhon; 20 g oţet; 2 cepe mici; 10 boabe piper; 50 […]
  • Sos de vanat cu smanata si ciuperci Ingrediente: 100 g supă de oase; 100 g vin; 200 g smântână 50 g unt; 200-300 g […]

Comentarii: Sos de coacaze sau agrise

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player