Sos de hrean cu smantana - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos de hrean cu smantana

Sos de hrean cu smantana

Ingrediente:

  • 50 g unt;
  • 1-2 bucăţi hrean;
  • 30 g faină;
  • 200 g smântână;
  • 300 g supă de carne;
  • oţet;
  • 1/2 foaie de dafin;
  • piper;
  • sare;

Mod de preparare:

Din 25 g unt, faină şi supă se face un sos alb. Cu restul de  25 g unt se brăzdează hreanul, la care se adăuga 2-3 linguri de supă. Această soluţie se amestecă cu smântână, se adăuga hreanul pregătit, oţet, piper, foaia de dafin, eventual zahăr şi sare după gust. Se lasă să fiarbă 10-20 minute.

 

Se serveşte în special la limba fiartă şi la alte preparate de carne fiartă.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos de hrean crud Ingrediente: 1-2 bucăţi hrean; 50-100 g oţet; zahăr; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos de hrean Ingrediente: 4 linguri de hrean curatit si ras pe razatoare; 2 linguri otet diluat dupa gust cu putina […]
  • Sos de tarhon cu smantana Ingrediente: o legătură de tarhon; 50 g unt; 50 g faină; 50 g oţet; 200 g […]
  • Sos de macris Ingrediente: o legătură de măcriş; 50 g unt; 50 g faină; 50 g oţet; 200 g […]
  • Esenta de tarhon Ingrediente: 1-2 legături tarhon; 50 g oţet; în 50 g apă; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se […]

Comentarii: Sos de hrean cu smantana

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player