Sos de macese - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos de macese

Sos de macese

Ingrediente:

  • 100 g gem de măceşe;
  • 50 g unt;
  • 50 g faină;
  • 50 g smântână;

Mod de preparare:

Se încălzeşte untul cu făina până se încinge, se stinge cu laptele bătut sau cu zeama de carne şi se amestecă până dă în fiert. Se adaugă gemul dizolvat şi cu totul se mai fierbe 2-3 minute.

Se serveşte la fripturi de vânat, la rasol şi fierturi de afumături.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos hrean Ingrediente: 25 g unt; 40 g faină; 600 g supă de carne; 200 g […]
  • Sos de marar Ingrediente: 30 g unt; 30 g faină; 400 g lapte; 1-2 legături mărar; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos de macris Ingrediente: o legătură de măcriş; 50 g unt; 50 g faină; 50 g oţet; 200 g […]
  • Sos caramel Ingrediente: 100 g zahăr; 200 ml apă; 30 g rom; Mod de preparare: 30 g rom;, într-o […]
  • Sos pentru gratinat Ingrediente: 500 g sos; 50 g unt; 60 g faină; 400 g lapte sau supă; 2 gălbenuşuri; 40 g […]

Comentarii: Sos de macese

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player