Sos de macris - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos de macris

Sos de macris

Ingrediente:

  • o legătură de măcriş;
  • 50 g unt;
  • 50 g faină;
  • 50 g oţet;
  • 200 g smântână;
  • 200 g supă sau apă;
  • sare;

Mod de preparare:

Din 25 g unt, faină şi supă se face un sos alb. Cu restul de 25 g unt se brezează macrisele, la care se adaugă 2-3 linguri de supă. Această soluţie se amestecă cu smântână, măcrişul fiind amărui, se opăreşte mai întâi cu apă fiartă după care se trece repede prin apă rece. Se toacă şi se pune în sos şi se fierbe 3-5 minute. În felul acest măcrişul şi păstrează culoarea frumoasă verde şi nu mai este amărui.

Se poate adăuga puţin zahăr după gust.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos hrean Ingrediente: 25 g unt; 40 g faină; 600 g supă de carne; 200 g […]
  • Sos de marar Ingrediente: 30 g unt; 30 g faină; 400 g lapte; 1-2 legături mărar; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos pentru gratinat Ingrediente: 500 g sos; 50 g unt; 60 g faină; 400 g lapte sau supă; 2 gălbenuşuri; 40 g […]
  • Sos alb cu smantana Ingrediente: 600 g sos; 30 g unt; 50 g faină; 500 supă de carne; 200 g […]
  • Sos de rosii dietetic Ingrediente: 600 g rosii; 50 g faina; 30 g zahar; 30 g unt; sare; [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Sos de macris

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player