Sos de mere - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos de mere

Sos de mere

Ingrediente:

  • 300-400 g zeamă de carne;
  • 100 g smântână;
  • 50 g unt;
  • zahăr;
  • sare;
  • 30 g faină;
  • 10 g amidon;

Mod de preparare:

Merele se spală, se taie în bucăţi cu coaja cu tot, se pun la fiert cu zeama de carne sau cu apă, până se ce se terciuiesc. După aceea se trec prin sită iar în pireul obţinut se adaugă faină sau amidonul dizolvat cu puţină apă rece, smântână sau untul şi după gust, zahăr şi sare, se mai lasă să dea totul în fiert dar fără să dea în clocot. Se serveşte la rasoluri, fripturi, budinci şi frigănele.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos de visine Ingrediente: 500 g vişine; 100 g smântână; 50 g faină; 50 g […]
  • Sos alb Ingrediente: 500 g sos; 50 g faină; 30 g unt; 500 ml apă; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos de ceapa(dietetic) Ingrediente: 50 g faină; 60 g unt; 400 g lapte; 200 g ceapă; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos de maioneza cu creier Ingrediente: 200 g maioneză; 200 g creier fiert; o lămâie; 100 g […]
  • Sos de coacaze sau agrise Ingrediente: 150-200 g coacăze sau agrişe; 100 g smântână; 30 g făină; 300 g zeamă de […]

Comentarii: Sos de mere

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player