Sos de ou - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos de ou

Sos de ou

Ingrediente:

  • 1 ou;
  • 1 galbenus;
  • 200 ml ulei;
  • 1  lingurita zeama de lamaie;
  • sare;
  • 1 castravete mic in ofet;
  • 1 lingurita cozi de ceapa verde, locate marunt;

Mod de preparare:

Se fierbe un ou rascopt. Se da galbenusul prin sita, se pune un galbenus crud, sare, putina lamaie si se face cu ulei un sos ca de maioneza. Cand este gata, se pune albusul rascopt, un castravete in otet si cozile de ceapa, toate taiate foarte fin.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos picant cu tarhon Ingrediente: 300 g sos brun; o legătură de tarhon; 20 g oţet; 2 cepe mici; 10 boabe piper; 50 […]
  • Sos de maioneza cu tarhon Ingrediente: 2 galbenusuri; 1 lingurita mustar; 200 ml ulei 1/2 lingurita otet; 1 lingurita […]
  • Sos de macris Ingrediente: o legătură de măcriş; 50 g unt; 50 g faină; 50 g oţet; 200 g […]
  • Sos de faina cu ou Ingrediente: 1 lingura de unt; 1 lingura e faina; 2 cesti zeama de carne sau apa; 1 ligura zeama […]
  • Sos maioneza Ingrediente: 1galbenus crud; 1 galbenus rascopt; 200 g ulei; zeama de […]

Comentarii: Sos de ou

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player