Sos de vanat cu arpagic - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos de vanat cu arpagic

Sos de vanat cu arpagic

Ingrediente:

  • 500 g sos;
  • 200 ml ulei;
  • 300 g ceapă;
  • 200 g morcovi;
  • 100 g ţelină;
  • pătrunjel;
  • o căpăţână usturoi;
  • 100 g bulion;
  • 300 ml vin;
  • 1/2 lămâie;
  •  un l apă;
  • oţet;
  • 2 foi de dafin;
  • un fir de cimbru;
  • 3 g piper;
  • sare;
  • 100 g arpagic înăbuşit în ulei;

Mod de preparare:

Arpagicul se curăţă uşor dacă se taie la vârf, apoi se opăreşte cu apă fiartă, se lasă să se răcească puţin şi se curăţă imediat. Se pune în vas ulei arpagic şi se acoperă cu un capac şi se înăbuşă adăugând mereu câte puţină apă. Nu se amestecă ci se clatină din când în când cârtiţa, până capăta culoarea uşor gălbuie, fără să se ardă. Se stinge cu sos şi se lasă să mai fiarbă 5-6 minute.

Arpagicul se alege foarte mic, de mărimea unei alune înăbuşit şi rumenit se recomandă numai la sosuri închise şi la sosuri pentru vânat. Pentru preparare cu carne albă de  pasăre, peste sau legume, se lasă înăbuşit.

Va recomandam si urmatoarele retete

Comentarii: Sos de vanat cu arpagic

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player