Ingrediente:
- 500 g sos pentru un iepure de 3-4 kg;
- 200 g ulei;
- 300 g ceapă;
- 200 g morcovi;
- 100 g ţelină;
- pătrunjel;
- o căpăţână de usturoi;
- 100 g bulion;
- 300 g vin;
- 1/2 lămâi;
- un litru de apă;
- oţet;
- 2 foi de dafin;
- un cif de cimbru;
- 3 g piper;
- sare;
Mod de preparare:
Se taie zarzavatul felii subţiri, se înăbuşă în ulei, se adaugă restul de vânat. Se înăbuşă împreună adaugă cimbru, foile de dafin, piper, usturoi, sare. Când s-a rumenit, se pune bulion de roşii, oţet diluat, vin şi se stinge cu supă de oase de vânat sau cu orice supă de carne sau numai apă fiartă amestecată cu vin. Se adaugă coaja de lămâie, sare.