Sos de vanat cu smanata si ciuperci - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos de vanat cu smanata si ciuperci

Sos de vanat cu smanata si ciuperci

Ingrediente:

  • 100 g supă de oase;
  • 100 g vin;
  • 200 g smântână
  • 50 g unt;
  • 200-300 g ciuperci;

Mod de preparare:

Ciupercile curăţate şi mai bine spălate, se taie în felii subţiri şi se înăbuşă în unt sau ulei. Se adaugă în sosul strecurat, se dă în câteva clocote şi se serveşte la orice vânat.

De obicei vânatul se marinează în oţet sau vin cu diferite zarzavaturi şi mirodenii. Zeama obţinută, după ce s-a scos vânatul, se poate utiliza la prepararea sosului. Zarzavatul se pune în tava cu carne , se înăbuşă acoperit iar zeama se adaugă la urmă, după gust.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos de vanat cu ciuperci Ingrediente: 500 g sos pentru un iepure de 3-4 kg; 200 g ulei; 300 g ceapă; 200 g morcovi; 100 g […]
  • Sos de vanat cu smantana Ingrediente: 100 g supă de oase; 100 ml vin; 200 g smântână; 50 g […]
  • Sos de vanat cu arpagic Ingrediente: 500 g sos; 200 ml ulei; 300 g ceapă; 200 g morcovi; 100 g ţelină; pătrunjel; o […]
  • Sos de coacaze sau agrise Ingrediente: 150-200 g coacăze sau agrişe; 100 g smântână; 30 g făină; 300 g zeamă de […]
  • Sos olandez Ingrediente: 250 g unt; 4 gălbenuşuri; o lămâie; sare; [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Sos de vanat cu smanata si ciuperci

Copyright © 2010 - 2018 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player