Sos de visine - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos de visine

Sos de visine

Ingrediente:

  • 500 g vişine;
  • 100 g smântână;
  • 50 g faină;
  • 50 g unt;
  • zahăr;
  • sare;

Mod de preparare:

Într-o cratiţă se înfierbântă untul cu faină la foc moale până se incorporează făină. Se stinge apoi cu smântână diluată cu puţină apă, ca sosul sa nu fie prea subţire. Se adaugă vişinile curăţate de salturi, zahăr şi sare după gust şi se mai fierb împreună până se teciuesc vişinile. Se strecoară şi se pasează cu lingura de lemn ca să iasă tot miezul de vişine. Sosul strecurat se mai fierbe câteva minute. La fel se poate pregăti sosul din cireşe. Acest sos se serveşte la fripturi, la rasol de carne şi la budinci.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos alb Ingrediente: 500 g sos; 50 g faină; 30 g unt; 500 ml apă; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos gutui Ingrediente: 2 gutui; 30 g făină; 50 g zahăr; 50 g untdelemn; 50 g […]
  • Sos de coacaze sau agrise Ingrediente: 150-200 g coacăze sau agrişe; 100 g smântână; 30 g făină; 300 g zeamă de […]
  • Sos de vanat cu ciuperci Ingrediente: 500 g sos pentru un iepure de 3-4 kg; 200 g ulei; 300 g ceapă; 200 g morcovi; 100 g […]
  • Sos romanesc Ingrediente: 1 lingura de ulei (unt); 1 lingura faina; 1 ceasca supa de carne; 1 […]

Comentarii: Sos de visine

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player