Sos gelatinos - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos gelatinos

Sos gelatinos

Ingrediente:

  • 300 g maioneză;
  • 200 g aspic;

Mod de preparare:

La maioneza se adaugă aspic in stare lichida, aproape rece. Daca este închegat, se încălzeşte uşor. Imediat după ce s-a amestecat maioneza cu aspicul, se trece la glasarea preparatelor. Daca sosul s-a întărit si nu se mai poate continua glasarea, se încălzeşte putin sosul in alt vas cu apa calda pana ce sosul se lichefiază, amestecându-se uşor tot timpul. Se continua folosirea.

Acest sos se întrebuinţează la glasarea peştelui, medalioanelor de peste, oua si salate. Alimentele îmbrăcate in acest sos capăta prin răcire aspect frumos si un gust plăcut. Se poate orna cu diferite leguma decupate si aplicate fie pe bucata întreagă de  preparat, fie pe porţi.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos alb cu smantana Ingrediente: 600 g sos; 30 g unt; 50 g faină; 500 supă de carne; 200 g […]
  • Sos de visine Ingrediente: 500 g vişine; 100 g smântână; 50 g faină; 50 g […]
  • Sos romanesc Ingrediente: 1 lingura de ulei (unt); 1 lingura faina; 1 ceasca supa de carne; 1 […]
  • Sos olandez Ingrediente: 250 g unt; 4 gălbenuşuri; o lămâie; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos alb Ingrediente: 500 g sos; 50 g faină; 30 g unt; 500 ml apă; sare; [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Sos gelatinos

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player