Sos grecesc - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos grecesc

Sos grecesc

Ingrediente:

  • 150 ml iaurt
  • 50 gr smantana
  • 1 castravete
  • 5 catei de usturoi
  • 1 – 2 linguri suc de lamaie
  • 1 linguri de ulei de masline
  • marar,
  • sare
  • piper dupa gust.

Mod de Preparare:

Castravetii se curata de coaja, se dau pe razatoare, se sareaza si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare timp de cateva minute. Usturoiul pisat, sucul de lamaie, mararul, iaurtul si smantana se amesteca bine cu castravetele ras. Se adauga uleiul de masline si se amesteca usor.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos pentru carne de pui Ingrediente: 1 1|2 pahar vin rosu sec sau alb demisec 1 ceapa 1 frunza de telina sau o bucata de […]
  • Sos hrean Ingrediente: 25 g unt; 40 g faină; 600 g supă de carne; 200 g […]
  • Sos picant de iaurt Ingrediente: -200 ml iaurt natural, de buna calitate -100 ml smantana -3 linguri patrunjel […]
  • Sos de vanat cu smantana Ingrediente: 100 g supă de oase; 100 ml vin; 200 g smântână; 50 g […]
  • Sos maioneza Ingrediente: 3 galbenusuri; 300 ml ulei; 1 lingurita otet sau zeama de […]

Comentarii: Sos grecesc

Copyright © 2010 - 2024 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player