Sos gutui - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos gutui

Sos gutui

Ingrediente:

  • 2 gutui;
  • 30 g făină;
  • 50 g zahăr;
  • 50 g untdelemn;
  • 50 g unt;
  • sare;

Mod de preparare:

Gutuile se rad prin răzătoarea cu găuri mari şi se fierb cu apă cât le acoperă timp de 20 de minute. Între timp, separat, se amestecă făina cu zahărul într-o tigaie pe foc până începe a se caramelizează, apoi se adaugă untdelemnul şi se stinge cu zeamă de la gutui. Se lasă să fiarbă până se dizolvă caramelul, adaugă piureul de gutui şi untul. Sosul se serveşte la tot felul de fripturi şi la alte preparate din cartofi, făinoase, precum şi la rasoale mai grase şi la vânat de pasăre.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos romanesc Ingrediente: 1 lingura de ulei (unt); 1 lingura faina; 1 ceasca supa de carne; 1 […]
  • Sos de visine Ingrediente: 500 g vişine; 100 g smântână; 50 g faină; 50 g […]
  • Sos alb Ingrediente: 500 g sos; 50 g faină; 30 g unt; 500 ml apă; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos de ceapa(dietetic) Ingrediente: 50 g faină; 60 g unt; 400 g lapte; 200 g ceapă; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Sos pentru gratinat Ingrediente: 500 g sos; 50 g unt; 60 g faină; 400 g lapte sau supă; 2 gălbenuşuri; 40 g […]

Comentarii: Sos gutui

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player