Sos maioneza - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos maioneza

Sos maioneza

Ingrediente:

  • 3 galbenusuri;
  • 300 ml ulei;
  • 1 lingurita otet sau zeama de lamaie;
  • sare;

Mod de preparare:

Se pun galbenusurile intr-un castron, cu zeama de lamiie si un praf de sare.   Se freaca cu o lingura de lemn, pana ce galbenusurile sunt bine amestecate. Apoi incepem sa punem uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, din punand cand in cand si putina lamaie.

Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate pune si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult.
 

Daca se intampla ca maioneaza sa se taie, punem un galbenus de ou in alt castron, incepem sa-l amestecam cu o lingura de lemn si apoi, cu o lingurita, punem putin cate putin din maioneza care s-a taiat, pana se amesteca toata.
Una din cauzele pentru care uneori maioneza se taie este intrebuintarea uleilui prea rece.

De aceea iarna este bine ca uleiul sa fie putin incalzit inainte intrebuintare.
Daca maioneza este reusita dar prea groasa se poate subtia cu putina apa.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos maioneza Ingrediente: 1galbenus crud; 1 galbenus rascopt; 200 g ulei; zeama de […]
  • Sos de maioneza picanta Ingrediente: 200 g maioneză; 100 g frişcă; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se incorporează în […]
  • Sos brun de baza Ingrediente pentru un kg de sos: 100 g faină; 100 g untdelemn; 100 g morcovi; o ceapă; o […]
  • Sos tartar Ingrediente: 150 g ulei; 3 galbenusuri; 30 g mustar; o legatura marar; 1/2 legaturi […]
  • Sos olandez Ingrediente: 250 g unt; 4 gălbenuşuri; o lămâie; sare; [ad#ad-1] Mod de […]

Comentarii: Sos maioneza

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player