Sos olandez - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos olandez

Sos olandez

Ingrediente:

  • 250 g unt;
  • 4 gălbenuşuri;
  • o lămâie;
  • sare;

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se amesteca cu 1-2 linguri de apa si cu putina zeama de lămâie. Se pune vasul pe foc, se bate bine foarte repede cu un tel de sarma fara întrerupere, pana se îngroaşă. Se retrage vasul pe marginea maşinii si se adaugă untul topit , călduţ , curăţat de zer, putin cate putin. Se potriveşte după gust de lămâie si sare.

Se serveşte la peste si legume cu sparanghel, anghinare, conopida, preparate de oua si la diverse preparate de peste alb. Se prepara putin înainte de utilizare.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos gelatinos Ingrediente: 300 g maioneză; 200 g aspic; [ad#ad-1] Mod de preparare: La maioneza se adaugă aspic […]
  • Sos ciulama Ingrediente: 600 g supă de pasăre ; oase de viţel sau vacă; 80 g unt; 80 g faină; piper şi […]
  • Sos maioneza Ingrediente: 1galbenus crud; 1 galbenus rascopt; 200 g ulei; zeama de […]
  • Sos maioneza Ingrediente: 3 galbenusuri; 300 ml ulei; 1 lingurita otet sau zeama de […]
  • Sos de coacaze sau agrise Ingrediente: 150-200 g coacăze sau agrişe; 100 g smântână; 30 g făină; 300 g zeamă de […]

Comentarii: Sos olandez

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player