Sos pentru carne de pui - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos pentru carne de pui

Sos pentru carne de pui

Ingrediente:

  • 1 1|2 pahar vin rosu sec sau alb demisec
  • 1 ceapa
  • 1 frunza de telina sau o bucata de radacina mica
  • 1 morcov
  • 1 catel de usturoi
  • 5 boabe de piper
  • 1-2 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:

Se amesteca foarte bine toate ingredientele [legumele se dau pe razatoarea mare, iar ceapa si usturoiul se toaca] si se freaca bine puiul peste tot [in interior si in exterior].
Puiul pus la maturizare intr-o astfel de marinata se pastreaza la frigider timp de 12 ore sau mai mult  si dupa zvantare se frige la cuptor. Vinul si legumele se valorifica la prepararea sosului.

Pofta buna !

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos grecesc Ingrediente: 150 ml iaurt 50 gr smantana 1 castravete 5 catei de usturoi 1 - 2 linguri suc de […]
  • Sos alb Ingrediente: 500 g sos; 50 g faină; 30 g unt; 500 ml apă; sare; [ad#ad-1] Mod de […]
  • Marinata cu Legume Crude Ingrediente: legume taiate in felii (rondele) sau date pe razatoare; 1 morcov; 1 patrunjel, telina […]
  • Sos gelatinos Ingrediente: 300 g maioneză; 200 g aspic; [ad#ad-1] Mod de preparare: La maioneza se adaugă aspic […]
  • Esenta de ciuperci Ingrediente: 400-500 g ciuperci proaspete; 50 g ceapă; 30 g rădăcini de pătrunjel; 10-15 boabe de […]

Comentarii: Sos pentru carne de pui

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player