Ingrediente:
- 2 linguri ulei;
- 1 morcov mic;
- 1 ceapa mica;
- 1 frunza de dafin;
- 1 fir de cimbru;
- jumatate pahar otet;
- jumatate pahar de vin;
- 1 lingura de unt;
- 1 lingura de faina;
- 3 cesti zeama de carne;
- piper;
- sare;
Mod de preparare:
Se infierbinta intr-o cratita uleiul. Se pune morcovul si ceapa taiate mic, frunza de dafin si cimbru. Cand incep sa se rumeneasca, se scurge uleiul si se adauga otetul si vinul. Se lasa[ sa fiarba pina scade pe jumatate.
Separat se face un rantas din unt si faina. Se lasa sa se ingalbeneasca faina. Se stinge cu zeama de carne si se fierbe cam o ora si jumatate, la foc mic.
Se adauga vinul fiert cu zarzavat, piper si sare. Din cand in cand se ia cu o lingurita pielita ce se formeaza la suprafata. Se trece prin sita inainte de a servi.
Daca ni se pare prea gros, se subtiaza in timpul fiertului cu putina zeama de carne.
[…] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Sos pentru vanat http://www.la-cratita.ro/sos-pentru-vanat/ […]