Sos pentru vanat - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos pentru vanat

Sos pentru vanat

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei;
  • 1 morcov mic;
  • 1 ceapa mica;
  • 1 frunza de dafin;
  • 1 fir de cimbru;
  • jumatate pahar otet;
  • jumatate pahar de vin;
  • 1 lingura de unt;
  • 1 lingura de faina;
  • 3 cesti zeama de carne;
  • piper;
  • sare;

Mod de preparare:

Se infierbinta intr-o cratita uleiul. Se pune morcovul si ceapa taiate mic, frunza de dafin si cimbru. Cand incep sa se rumeneasca, se scurge uleiul si se adauga otetul si vinul. Se lasa[ sa fiarba pina scade pe jumatate.
 

Separat se face un rantas din unt si faina. Se lasa sa se ingalbeneasca faina. Se stinge cu zeama de carne si se fierbe cam o ora si jumatate, la foc mic.

Se adauga vinul fiert cu zarzavat, piper si sare. Din cand in cand se ia cu o lingurita pielita ce se formeaza la suprafata. Se trece prin sita inainte de a servi.

Daca ni se pare prea gros, se subtiaza in timpul fiertului cu putina zeama de carne.
 

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos de ciuperci cu smantana Ingrediente: 250 gr ciuperci; 1 lingura de unt; 1 lingura de faina; 1 ceasca zeama de […]
  • Sos picant Ingrediente: 1 pahar otet; 1  ceapa mijlocie; 1 lingura de unt; 1 lingura de faina; 3 cesti […]
  • Marinata cu Legume Crude Ingrediente: legume taiate in felii (rondele) sau date pe razatoare; 1 morcov; 1 patrunjel, telina […]
  • Sos de vanat cu smantana Ingrediente: 100 g supă de oase; 100 ml vin; 200 g smântână; 50 g […]
  • Aspic cu gelatina Ingrediente: 2 kg de oase cu cartilagii ca pentru supă; 3 l apă 40-50 g gelatină; 50 g ceapă; 50 […]

1 Comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by LaCratita. LaCratita said: Reteta culinara: Sos pentru vanat http://www.la-cratita.ro/sos-pentru-vanat/ […]

Comentarii: Sos pentru vanat

Copyright © 2010 - 2020 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player