Sos picant cu tarhon - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos picant cu tarhon

Sos picant cu tarhon

Ingrediente:

  • 300 g sos brun;
  • o legătură de tarhon;
  • 20 g oţet;
  • 2 cepe mici;
  • 10 boabe piper;
  • 50 g unt;
  • 50 g vin;

Mod de preparare:

Se pun la fiert într-un vas mic si acoperit oţetul, ceapa tăiată subţire, boabele de piper pisate şi câteva cozi de tarhon.

Se lasă să fiarbă 5-6 minute, după care se strecoară în sosul brun la care se adaugă vin, unt şi frunze de tarhon. Se lasă să fiarbă 5-6 minute, după care se strecoară în sosul brun la care se adaugă vin, unt şi frunze de tarhon tăiate mărunt. Tarhonul înainte de ase pune în sos, se opăreşte. Sosul gata potrivit la gust se lasă să mai dea o dată în fiert.

Se poate adăuga puţin muştar după plac.

Acest sos este foarte potrivit la preparare ca : chifteluţe, uger, limbă şi la orice preparat de carne friptă sau fiartă.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos picant moldovenesc Ingrediente: 300 g sos brun; 300 g castraveciori; 50 g vin; 20 g muştar; 50 g […]
  • Sos picant cu castraveciori acri Ingrediente: 300 g sos brun; 300 g castraveciori; 50 g vin; 20 g muştar; 50 g […]
  • Sos de maioneza picanta Ingrediente: 200 g maioneză; 100 g frişcă; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se incorporează în […]
  • Sos alb picant cu tarhon Ingrediente: 400 g sos; 300 g sos alb; 50 g unt; 4 gălbenuşuri; 50 g ceapă; 60 g oţet; o […]
  • Sos picant Ingrediente: 1 pahar otet; 1  ceapa mijlocie; 1 lingura de unt; 1 lingura de faina; 3 cesti […]

Comentarii: Sos picant cu tarhon

Copyright © 2010 - 2016 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Posts · Comments
Get Adobe Flash player