Sos picant moldovenesc - RETETE CULINARE

Retete culinare » Aperitive si preparate, Sosuri » Sos picant moldovenesc

Sos picant moldovenesc

Ingrediente:

  • 300 g sos brun;
  • 300 g castraveciori;
  • 50 g vin;
  • 20 g muştar;
  • 50 g unt;
  • piper;
  • ciuperci;
  • suc de carne prăjită;
  • zeamă de castraveciori;
  • mărar tocat;

Mod de preparare:

Se curăţă castraveciori de coajă şi de seminţe, se taie în mici cubuleţe de 1-2 mm, se scurg de zeamă şi se înăbuşă în 2-3 linguri de supă. Se pregăteşte un sos brun după ce sosul este gata strecurat, se adaugă castraveciorii, vinul, muştarul, untul, sarea şi piperul după gust. Se lasă să mai dea un clocot. Se recomandă ca muştarul să se adaugă la sos numai după ce sosul a dat în fiert şi s-a luat la o parte, căci dacă fierbe cu sosul, se brânzeşte.

Înainte de a se servi, se adaugă smântână de calitate bună. Nu se mai dă la fiert.

Se serveşte la preparate din carne.

Va recomandam si urmatoarele retete

  • Sos picant Ingrediente: 1 pahar otet; 1  ceapa mijlocie; 1 lingura de unt; 1 lingura de faina; 3 cesti […]
  • Sos picant cu castraveciori acri Ingrediente: 300 g sos brun; 300 g castraveciori; 50 g vin; 20 g muştar; 50 g […]
  • Sos picant cu tarhon Ingrediente: 300 g sos brun; o legătură de tarhon; 20 g oţet; 2 cepe mici; 10 boabe piper; 50 […]
  • Sos de maioneza picanta Ingrediente: 200 g maioneză; 100 g frişcă; [ad#ad-1] Mod de preparare: Se incorporează în […]
  • Sos picant de legume fara faina Ingrediente: 100 g morcovi; 100 g ceapa; 50 g ţelină; o căpăţână usturoi; 2 rădăcini de […]

Comentarii: Sos picant moldovenesc

Copyright © 2010 - 2023 · RETETE CULINARE · All Rights Reserved · Termeni si conditii · Politica de utilizare cookie-uri · Posts · Comments
Get Adobe Flash player