Ingrediente:
- 300 g sos brun;
- 300 g castraveciori;
- 50 g vin;
- 20 g muştar;
- 50 g unt;
- piper;
- ciuperci;
- suc de carne prăjită;
- zeamă de castraveciori;
- mărar tocat;
Mod de preparare:
Se curăţă castraveciori de coajă şi de seminţe, se taie în mici cubuleţe de 1-2 mm, se scurg de zeamă şi se înăbuşă în 2-3 linguri de supă. Se pregăteşte un sos brun după ce sosul este gata strecurat, se adaugă castraveciorii, vinul, muştarul, untul, sarea şi piperul după gust. Se lasă să mai dea un clocot. Se recomandă ca muştarul să se adaugă la sos numai după ce sosul a dat în fiert şi s-a luat la o parte, căci dacă fierbe cu sosul, se brânzeşte.
Înainte de a se servi, se adaugă smântână de calitate bună. Nu se mai dă la fiert.
Se serveşte la preparate din carne.